026esipost6. oktoobril toimus Kandles pidulik vastuvõtt Võru linna õpetajatele. Üritusel anti üle Võru linna aasta õpetaja 2011 tunnustused.

Aastate Õpetaja 2011 tunnustuse pälvis Aina Kongo (lasteaed Okasroosike kauaaegne juhataja), Aasta Noor Õpetaja 2011 tunnustuse õpetaja Margus Soome (Võru Kesklinna Gümnaasium) ja Aasta Õpetaja 2011 tunnustuse said õpetaja Anne Morel (Võru Järve Kool), õpetaja Eve Unt (Võru Kreutzwaldi Gümnaasium) ja õpetaja Ly Berišvili (Võru Kunstikool).
Ly on juhendanud tantsutrupi Katariina tööd alates 1998. aastast. Õpetaja Ly on eesmärgiks seadnud võimalikult mitmekülgse tantsuõppe, et äratada ja kinnistada noortes huvi erinevate tantsustiilide vastu, arendades õpilastes tantsulist aeroobikat, koordinatsiooni, rütmitunnet, tantsumälu ja meeskonnatöö oskusi.
Õppeaastas õpib Ly juhendatavates tantsugruppides kokku keskmiselt 100-120 õpilast. Tema treeningtundides valitseb töine, distsiplineeritud ja positiivne õhkkond. Ta on loonud tantsutrupist sõbraliku ja üksmeelse pere, ta tunneb kõiki oma õpilasi, nende huvisid, võimeid ja arenemisvõimalusi. Lisaks tantsude koostamisele ja õpetamisele on õpetaja Ly suurepärane kostüümide disainer ja ka õmbleja/juurdelõikaja.
Õpetaja Ly õpilased esinevad ja osalevad igal aastal mitmetel erinevatel Võru linna ja maakonna üritustel. Õpetaja Ly Berišvili on teatud ja tuntud nii vabariiklikul tasandil kui ka väljaspool vabariiki. Õpetaja Ly on tunnustatud juhendaja eripreemia vääriliseks populaarsel ülevabariigilisel festivalil Koolitants. Traditsiooniks on muutunud iga-aastased Ly loodud tantsuetendused. Etenduste lavastajana arendab ta noortes lisaks tantsuoskusele, lavalisele liikumisele ja esinemisjulgusele ka näitlemisoskust. Ly viimaste aastate jooksul loodud kontsert-etendustes „Õhtumaa muinaslugu“, „Talvemuinasjutt“, “Cabaret”, „Katariina universumis“ ja „Üleilma tantsud“ on näha kõrget meisterlikkust, fantaasialendu ja südikust nii tantsude autori, tantsijate juhendaja kui lavastajana.
Kolleegid kunstikoolis hindavad Ly töökust, professionaalsust, abivalmidust, kohusetunnet ja sõbralikkust kõrgelt. Ly on südamlik ja siiras ning oma tööd teeb ta kire ja armastusega.
Palju õnne Sulle, kallis Ly!

Liia Leppik
direktor/õpetaja

vaata ka Võru linna kodulehelt