Noortele suunatud konkursi Tulevikutalent 2011 raames said tublid ja andekad Eesti õpilased taotleda stipendiumi oma huvialade arendamiseks, enese täiendamiseks või muudeks hobide ja õppimisega seotud tegevusteks.

Stipendiumikonkursile laekus kuu aja jooksul üle Eesti 1700 taotlust, mille esitajate seast selgitati välja kõige andekamad ja tublimad noored 12 000 euro suuruse stipendiumifondi jagamiseks.

Taotlusi kokku 25 stipendiumile said esitada kõik 5.-12. klassi õpilased viies erinevas kategoorias:

  • ·ühiskondlik tegevus;
  • ·teadus;
  • ·humanitaarteadus;
  • ·kunst, muusika ja kultuur;
  • ·sport ja tervis.

Kategooria kunst, muusika ja kultuur stipendiumi nominendiks tunnistati ka Võru Kunstikooli põhiõppe III kursuse õpilane Keiu Grossberg.

Konkursil osalemiseks oli vaja esitada eelneva õppeaasta tunnistus, vastava kategooria tunnuskirjad ja tunnistused, kandideerija motivatsioonikiri, lapsevanema volitus ja õpetaja soovituskiri.

Igas kategoorias valis žürii välja laureaadi, keda premeeriti peaauhinna, 600 euroga. 450 eurone stipendium sai osaks iga kategooria neljale teise koha saajale. Stipendiumi kasutamise otstarbe saab otsustada iga noor ise. Andekaimad õpilased valis välja eri elualade esindajatest koosnev žürii, kuhu kuulusid pedagoog ja laulja Silvi Vrait, kergejõustiklane Kaire Leibak, näitleja ja poliitik Liina Vahter, ajakirjanik ja loodussõber Heiki Valner, laulja Teele Viira ning konkursi eestvedaja Maxima Eesti OÜ esindaja Ty Lehtmäe.

Kunstikooli õpetajad hindavad Keiut andekaks nooreks inimeseks ja igati talendikonkursi auhinna vääriliseks. Õpetaja Inna Süving kirjutas Keiu soovituskirjas muuhulgas järgmist: „Keiu maalid on omanäolised, värvirõõmsad ja põhjalikult teostatud, tal on hea stiilitunne ja värvitaju. Keiu on ettevõtlik, iseseisev, entusiastlik ja arukas noor inimene. Tal on võime luua midagi uut, originaalset ja omanäolist.“

Palju õnne ja loomingulisi võite, kallis Keiu!

Keiu kunstikooli praktikalaagris, aug 2011

Liia Leppik