Neljapäeval, 2. märtsil, sõitsid kunstikooli tantsu- ja kuntsiõpilased koos õpetajatega Viljandisse.

Meid ootas ees sisukas ja rohkete muljetega õppekäik. Esimene peatus oli TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia, kus meile tutvustati õppehooneid ja õppimisvõimalusi. Väga põnev oli õpilaste jaoks õpitubades osalemine. Kunstiõpilased said võimaluse osaleda butafoorsete toitude valmistamise õpitoas. Tutvustati butafoorsete toitude ehk mittesöödavate toitude valmistamiseks kasutatavaid materjale ja tehnikaid. Õpilased said endale valmistada väikesed sidruniviilud. Tantsuõpilasi juhendas õppejõud Anu Sööt, kes suunas lapsed loovalt liikuma loovtantsu õppetoas. 
Kultuuriakadeemiast  jalutasime Kondase keskusesse, kus meid võtsid vastu keskuse töötajad. Väga huvitavalt rääkis naivistidest, Paul Kondasest ja autsaiderkunstist keskuse juhataja Mari Vallikivi. Lisaks saime imetleda metallikunstnik Väino Niitvägi poolt valmistatud ehteid ja sepiseid.  Vene kunstniku Igor Oleinikovi illustratsioonid olid samuti imelised. 
Edasi jätkus meie päev Viljandi Pärimusmuusika Keskuses. Meile tutvustati hoone ajalugu ja viidi sellistesse soppidesse kuhu tavakülastajat ei lubata.   
Päev oli täis õpetlikke  kogemusi ja arendavaid mõtteid!