001esipostKunsti põhi- ja täiendõppe õpilased külastasid 29. märtsil Kumu.

Vanema kursuse ja täiendõppe õpilased tegid ringkäigu läbi Kumu kolmanda korruse saalide ja tutvusid eesti kunsti klassikaga – 18. sajandist kuni Teise maailmasõjani. Nooremad õpilased tutvusid  Kalevipoja ja tema suurte vägitegudega ning meie kangelase ema Linda ja isa Kaleviga. Räägiti muistendeid, loeti teoseid kehakeeles ning püüti mõistatada Kalevipoja tõelist suurust ja tugevust. Ateljees täideti koos Eestimaa magnetkaart, kus olid peal Kalevipoja eeposega seotud paigad ja kunstnike kodukohad, kelle töid me muuseumitunnis vaatlesime. Lisaks pandi kokku Sarviku poolt sassi aetud puzzle ja ühistööna sündis Kumu fuajees 12 meetri pikkune Kalevipoja kontuur.

Lisaks püsiekspositsioonile vaadati Kumus erakordselt müstilise Leedu kunstniku Šarūnas Sauka maale ja skulptuure, Vene kunsti avastamata šedöövreid, Kaido Ole kummalisi vaikelusid ja Taani kaasaegset kunsti.