20. novembril osalesid kunstikooli tantsuõpilased festivali GymnaFest 2011 Lõuna-Eesti eelvoorus Tartus.

Finaalvooru e lõppkontserdile, mis toimub 3. detsembril Salme Kultuurikeskuses Tallinnas, valis žürii lausa kolm Katariina tantsunumbrit: “Matrjoškad”,(7-12a. vanuserühma arvestuses), “Hüvastijätt” (17a. ja vanemate arvestuses) ning “Hopak” (koondrühmade arvetuses).

GymnaFesti Põhja- ja Lõuna-Eesti eelvoorudes astus publiku ja žürii ette 68 rühma ligi 1000 osalejaga. Neist 28 parimat said õiguse esineda finaalvoorus, kus selgitatakse välja vanuserühmade võitjad ja Gymnafest 2011 üldvõitja.

GymnaFest on kõige suurema osavõtjate arvuga võimlemisüritus Eestis, kus oma oskusi ja taset saavad näidata erinevate võimlemisalade: ilu- ja rühmvõimlemise, akrobaatika ning aeroobika harrastajad lasteaialastest kuni täiskasvanuteni. Kuigi kunstikooli Katariina õpilased tegelevad pigem tantsukunsti kui võimlemisaladega, on Katariina tantsijad GymnaFestil alati oodatud ja nagu näitavad eelmiste aastate tulemused, on Võru Kunstikooli lapsed ja noored ka alati finaalprogrammi jõudnud. GymnaFesti kavasid hindab žürii, kelle koosseisus on tunnustatud võimlemis- ja tantsuspetsialistid. Esinemiskavade juures hinnatakse nii kompositsiooni kui ka tehnilist sooritamist, samuti treenitust ja väljenduslikkust ning publikuga suhtlemise oskust.
Tänan ja kiidan kõiki GymnaFestil osalenud tantsijaid, õpetaja Lyd ning lapsevanemaid, kes kõige pisematel aitasid silma peal hoida.

Pöidlad pihku!, et meie „väikesed matrjoškad“, „ hüvasti jätjad“ ja „hopaki tantsijad“ finaalis julgelt esineks!

„Kivi kotti!“ asemel – sammud sassi!

Liia Leppik

direktor/õpetaja