vetikadVõru Kunstikooli tantsutrupp Katariina võttis selgi aastal osa festivalist Koolitants. Maakondlik voor toimus 25. jaanuaril Võru Kandles.

IX Koolitantsu festival kannab pealkirja „Juhendaja fookuses“. Eesmärk on tunnustada juhendajaid ja nende tööd laste ja noortega.

Koolitantsu festivalil võisteldakse kuues põhikategoorias – showtants, estraaditants, vabatants, lastetants, Eesti-teemaline tants, tänavatants ning viies vanuseastmes – mudilased, I-III kl, IV-VI kl, VII-IX kl ja X-XII kl.

Kõik festivalil esitatavad tantsud on noorte ja nende juhendajate omalooming.

2013. aastal toimub Koolitants nagu eelmiselgi aastal 3-etapilisena: maakondlikud ja piirkondlikud tantsupäevad ning finaalkontsert Tallinnas Salme Kultuurikeskuses. Kahepäevasele finaalkontserdile pääseb ca 90 tantsu.

25. jaanuaril sai Võru Kandle laval vaadata hulgaliselt eriilmelisi tantse, nautida meisterlikke esitusi ja üllatuda põnevatest kostüümilahendustest. Võru Kunstikooli tantsutrupp Katariina esines maakondlikus voorus kuue eriti huvitava, originaalse ja laheda tantsuga. Osa võtsid kõik tantsutrupi 5 gruppi kokku 98 õpilasega.

Meie tublit tantsuõpetajat Ly Berišvilit premeeriti juhendaja eripreemiaga põnevate kostüümilahenduste eest.

Ootame põnevusega, millised Katariina tantsudest piirkondlikku vooru ja finaalkontserditele pääsevad. Lõuna-Eesti piirkondlik voor toimub samuti Võru Kandles 17. märtsil ja finaalkonserdid Tallinnas 6.-7. aprillil.