014esipostKunstikoolis saab näha põhiõppe II kursuse õpilaste selle aasta esimesi töid.

II kursuse juhendajad-õpetajad: Inna Süving, Tiina Suumann.

Näitus jääb avatuks detsembrikuu lõpuni.

Põhiõppe II kursusest

Ilmselt on kunstikoolis õppimine  II kursuse noortes inimestes tekitanud arusaamise, et õppimine on väga tähtis ja väga tore tegevus. Ülesannetele täielikku pühendumist pole kõigis veel tekkinud, aga lootust on, sest II kursus on alati kohusetundlikult tundides kohal ja enamasti üritavad nad ka teha nägu, et kunsti tegemine on äge…aga segavaid faktoreid on lihtsalt niiiiiiiiiii palju…..tänaval juhtus midagi lahedat, keegi helistab, kellelgi on uus aksessuaar, keegi teeb naljaka grimassi……

Õnneks on aga aega ja võimalusi välja öelda oma mõtteid ning edastada arvamusi elu, inimeste, ilma, armastuse ja kunsti kohta. II kursuse noored inimesed on enamuses väga sotsiaalsed, seltskondlikud, impulsiivsed, spontaansed ja vallatud. Õpetajana tuleb nende tundides olla mõnikord ka pisut politseinik, juhul, kui kelleltki kommikott ära võetakse või lärm liiga suureks paisub. Elus on kõik tasakaalus ja nii on ka II kursusel õpilasi, kes on äärmiselt tasakaalukad, eesmärgile keskendunud ja pühendunud. Tegelikkuses on kõigis õpilastes rohkelt reserve, mida tulevikus kasutada. Üks on ettevõtlik, teine põhjalik, kolmas andekas, neljas intelligentne ……….. loodetavasti on nad kõik ÕNNELIKUD.

Arvan, et igaüks neist on mingil alal tugev ekspert… ja kui veel pole, siis tulevikus kindlasti!

Inna Süving

õpetaja