024esipost 6. juunil 2011 toimus k/m Kannel Võru Kunstikooli põhiõppe lõpetajate lõputööde kaitsmine.
Põhiõppe tublisid lõpetajaid oli tänavu kuus. Tööde kaitsmisele olid tulnud vanemad, vanaemad-vanaisad, sõbrad ja külalised. Lõputööd olid eksponeeritud Linnagalerii I korrusel.
Teemad ja lähenemised, mida ja kuidas oma lõputöödes kujutada olid noorte kunstnike puhul nii ootuspärased kui ka ootamatud. Ave Nurmeots (15 a) ühendas oma töödesse muusika ja sõpruse, Diana Lõhmus (18 a) sidus oma teema tehnikamaailmaga, Therese Sild (18 a) valis kujutamiseks aja kulgemise ja erinevad põlvkonnad, Maria Variksaar (17 a) rääkis kunsti keeles oma kodust ja juurtest, Gredy Udras (18 a) valis teemaks unistuse paradiisiaiast ja Liisi Rauba (18 a) lahkas “Lolitade” hingeelu. Nagu noorte kaitsekõnedest selgus, oligi teema valik kõige keerulisem osa lõputööst.
Oma töödest rääkisid noored kunstnikud järgmist:
Liisi: “Minu tööd võivad tunduda küll “roosad ja naiivsed”, kuid minu jaoks tähendavad nad midagi enamat. Olen peitnud neisse allegooria ja loodan, et ka teised selle üles leiavad.”
Maria: “Kodu on koht, kus ma saan olla mina ise, kodu on pelgupaik probleemide eest ja paik, kuhu me tahame ja saame alati tagasi tulla.”
Gredy: “Paradiisis ei eksisteeri kurjust… Arvan, et tõeline “paradiis” eksisteerib vaid meie mõtetes ja unistustes.”
Ave: “Ilma sõpradeta poleks ma mina ise ja muusikata ei möödu ükski minu päev.”
Diana: “Mind huvitasid erinevate pindade ja joonte kooslused, mida ei leia loodusest.”
Therese: “Tööde koondpealkiri “Käändgu ei vinklihe!” on vanaisa igakordsed mahlakad sõnad, kui vanavanemate juurest lahkun…”

Lõpetajaid olid õnnitlema tulnud ka abilinnapea Kersti Kõosaar ja naaberkunstikooli direktriss Anne Prangel Põlvast.