lopetajad201327.05 – 21.06.2013 – Võru Kunstikooli põhiõppe X lennu lõputööde näitus Võru Linnagaleriis.

Teisipäeval, 28. mail algusega kell 17 kaitsevad oma lõputöid Võru Linnagalerii I korruse näitusesaalis (Liiva 13, SA Võru Kannel) Võru Kunstikooli põhiõppe V kursuse lõpetajad, põhiõppe X lend.

Peale ilusa numbri on tänavuste lõpetajate kursus mitme tahu pealt huvitav ja eriline: enamus neist on lõpetamas paralleelselt kunstikooliga ka põhikooli, mis tähendab kahekordset koormust, lõpetajate hulgas on rohkem noormehi kui tüdrukuid ning eranditult on kõik tänavused lõpetajad põnevad isiksused ja lahedad noored inimesed. Lõputööde teemadeks on valitud sotsiaalne- ja looduskeskkond, poliitika ja ennustatud maailma lõpp. Samuti räägivad noored oma tööde kaudu sõprusest, huvidest ja unistustest. Valitud teemad on nii õpetlikud kui mõtlemapanevad, millele lähenetakse nii abstraktselt kui realistlikult. Kuid kindlasti on näitusel esitatud noorte kunstnike looming tehtud südamega. Ka kasutatud tehnikaid on palju ja erinevaid: kollaaž ja assamblaaž, erinevad pliiatsid, akvarell ja akrüül, materjalitrükk ja puulõige, kuivnõel ja arvutigraafika. Tööd on valminud kooliaasta viimase poolaasta jooksul.

Põhiõppe X lennu lõpetajad on: Kerttu Mölder (15a), Saamuel Rammo (16a), Emma-Lotta Kägo (15a), Johan Hallimäe (16a), Timo Toom (16a), Marie Jõgi (15a), Rainer-Gregor Parijõgi (18a) ja Anett Välimets (16a).
Lõputöid juhendasid: Ulla Torop, Angela Orro ja Tiina Suumann.
Avalikule lõputööde kaitsmisele ootame kõikide lõpetajate emasid-isasid, vanaemasid-vanaisasid, õdesid-vendi, häid sõpru ja tuttavaid.

Kunstikooli põhiõppe X lennu näitus jääb Võru Linnagaleriis avatuks 21.juunini 2013.