OLYMPUS DIGITAL CAMERAPõhiõppe suvepraktika laager toimus Luual  1. – 5. augustil 2011

Luuale kohale jõudes, saime oma tubade võtmed ja sättisime ennast sisse. Ühiselamu, kus ööbisime, oli väga ilus, hiljuti renoveeritud maja ja kõik oli olemas. Osad õpilased jooksid kohe lähedalasuvasse külapoodi. Pärastlõunal joonistasime ja maalisime. Pärast õhtusööki oli meie, ehk 4. kursuse ülesanne korraldada „rebaste ristimine“ e. „vastu võtta 1. kursuse õpilased täieõiguslikeks kunstikooli liikmeteks“. 1. kursuse omad said kõvasti räsitud ja olid parajalt mustad, sest me tegime ikka päris korraliku „retsi“ neile. Õhtud olid üldse väga toredad, ainult õpetajad olid vahepeal hädas, sest tehti palju lärmi. Ja muidugi kohalikud käisid iga päev uudistamas, et kes me oleme ja kust me tuleme. Iga päev oli põhimõtteliselt sama kava, pärast hommiku- ja lõunasööki tegime kunsti, ainult ained olid teised. Igal õhtul oli kogunemine ja erinevad kursused hoidsid teisi tegevuses. Ühel päeval käisime ka Palamusel ekskursioonil. Väga palav ilm oli, aga kõik elasid üle. Kes tahtis, sai ka vabal ajal ujumas käia, kuigi järv oli suhteliselt kaugel, aga polnud hullu. Ilmaga meil igatahes täiega vedas, sest kogu aeg paistis päike. Ja muidugi oli Luual väga palju huvitavaid kohti, mida joonistada ja maalida.

Oli tore laager!

Hedvig, IV kursus