009esipostVõru Linnapäevade kunstipäev tõi 18.augustil Kesklinna parki hulgaliselt osalejaid.

Linnarahvas ja külalised said võimaluse kaasa lüüa mitmetes erinevates ja põnevates töötubades ning nautida kultuuriprogrammi. Kunstipäev, mis toimus linna sünnipäeva raames kümnendat aastat, kandis pealkirja „Mäng“, kus erinevate loominguliste tegevuste märksõnadeks „mängin…mängu“.

Võru Kunstikooli töötubades „Mäng tuulega“, „Seebimullimäng“, „Märka märki“ ja „Mäng saviga“ sai meisterdada tuulelohesid, trükkida värviliste seebimullidega huvitavaid mustreid, kujundada endale meelepärane ja ainulaadne märk ning voolida savist draakoniaasta muinasjutulisi draakoneid. Lisaks said huvilised nautida väikest väljapanekut kunstikooli õpilaste töödest.

Kesklinna pargi laval pakkus meeleoluka kontserdi kunstikooli tantsutrupp Katariina. Esitati suvises tantsulaagris õpitud kava. Esinesid II-V ja täiskasvanute grupi tantsijad, juhendaja õpetaja Ly Berišvli.

Töötubasid juhendasid õpetajad: Tiina Suumann, Inna Süving, Urve Mill, Angela Orro ja Ulla Torop; abiks olid põhiõppe õpilased: Rainer-Gregor Parijõgi, Joosep Sepp, Saamuel Rammo, Marie Jõgi, Kirke Saarnits, Mona Vahter, Keiu Grossberg, Aljona Karpuhhin, Carmen Kaurson, Grete Schmeimann ja Lisanne Järv.

Ilm soosis rõõmsat tuju ja rohket publikut.