036 Reede õhtut ootasime kõik suure huviga, sest välja oli kuulutatud kunstikoolis toimuv sürrealistliku alatooniga   üritus „Kunstiöö“.

Üritusele võis kaasa tuua põneva väljanägemisega küpsetisi ja allkirjastada neid jubedate nimedega, samuti olid kõigil kaasas madratsid ja magamiskotid, sest koolimajas võis ka ööbida; fantaasial võis lasta lennata ka enda teemakohasel kostümeerimisel.

Kui asjad olid magalatesse ära paigutatud alustas õpetaja Tanel üritust sürrealismi kui kunstivoolu tutvustusega koos pildimaterjali ja meeleoluka muusikaga. Huvitav oli kuulata ka Taneli enda arusaamu ja tõlgendusi sürrealismist.

Kuna kunstiööl osalejad olid erinevatest õppegruppidest ja erinevas vanuses, toimus lustakas tutvumismäng, kust võtsid osa nii õpilased kui õpetajad. Töötubades tegime näomaalinguid, kes endale, kes sõbrale ja maalisime sürrealistlkku „Olendit“. Grupi iga liige sai loosi teel erineva kehaosa, mida maalida. „Olendi“ loomine oli tõeliselt põnev ning itsitada sai tõesti palju.

Ööhakul algas sürrealistlik filmiöö. Vaatasime Aasia õudukaid ning imelist filmi Marie Antoinette’ist. Öösel oli põnev kunstikoolis olla, toimus pidev sigimine-sagimine ning naeru ja kilkeid oli kuulda ka hilistel öötundidel.

Peale hommikusööki, kui kõik oli koristatud toimus autasustamisgala, kõigile jagus kiidusõnu, jagati tänukirju ja magusat ning tublimatest tublimad said minilõuendi koos molbertiga. Ära märgiti kõige õudsama väljanägemisega hõrgutiste autorid, kõige loomingulisemad näomaalingutes ja kostümeerimisel.

Kunstiöö tõi kunstilapsed kokku ning üheskoos veedeti sürr! öö.

Karolin, IV kursus

 

SUURED, SUURED tänud kõigile tublidele lastevanematele, kes võtsid vaevaks koos lastega küpsetada ja olid väga loomingulised ning olid ka nõus lubama lastel kunstikoolis ööbida!!! Suur tänu kõigile õpetajatele, kes ürituse heaks kordaminekuks vaeva nägid!!! – Liia Leppik, kunstikooli direktor