004Kunagise Viljandi tikuvabriku, praeguse AS Hansa Candle tootmishooneid ümbritsev betoonsein sai kireva kuue.

Seinamaalimise aktsioonis osales sadakond inimest. Nende hulgas oli Viljandisse, põnevale üritusele osalema sõitnud ka Võru Kunstikooli esindus: põhiõppe II kursuse õpilased Birgit Leetjõe ja Elise Marie Olesk ning õpetajad Delia Tammik ja Liia Leppik.

„Õhtuks valmis pikale betoonseinale üle 60 taiese. Seda, et tulemus on muljetavaldav, kinnitasid kõik Vaksali tänava äärde parki maalima tulnud või valminud teoseid imetlema kogunenud inimesed. «Siin on koos väga andekad tegijad,» kinnitas ettevõtmise üks ideeautor Richard Denny, kes samuti aktsioonis osales. Austraaliast tulnud Briti juurtega kunstnik viipas üha uute tööde poole, nimetades neid kõiki lemmikuteks. Suurepäraseid töid oli palju! Hansa Candle’i projektijuht ja ürituse peakorraldaja Harri Juhani Aaltonen oli tulemuse üle ülimalt õnnelik. «Fantastika, ma poleks uskunud sedavõrd ägedat tulemust,» hindas mees ning kutsus kõiki viljandlasi seda värvikirevust kaema.“ (lühendatult ajalehest „Sakala“ 17.05.2015)

Tänan Birgitit ja Elise Mariet ning õpetaja Deliat, kes vaatamata külmale tuulele ja pikaksveninud laupäevale, olid väga töökad, tublid ja rõõmsameelsed ning esindasid Võru linna ja kunstikooli!

Liia Leppik