disaineriga t.raidmets kohtumine 26.02.1626. veebruaril külastas Kunstikoolide Liidu projekti “Noored Disainivad” raames Võru Kunstikooli tunnustatud Eesti sisearhitekt ja disainer Toivo Raidmets.

Toivo Raidmets on õppinud sisearhitektuuri aastatel 1977-1982. Raidmetsa looming on küllaltki ulatuslik ja Eesti ruumikujunduse kontekstis kahtlemata eriline. Tema asjad on reeglina intrigeerivad nii vormi, konstruktsiooni kui ka materjalikasutuse poolest. Raidmetsa toolid on justkui ta ise: harkjalad, aga istuvad kõvasti maa peal. Neis on nii mängulusti kui ka vimkat, sest tõsine materjal on vastakuti kultuurilise kitšiga, ülev madalaga ja traditsiooniline avangardiga. Raidmets ise on nimetanud seda tegelemiseks “vastuolulisega”… (K. Kodres “Toivo Raidmetsa provokatiivne esteetika”, “Raidmets”, 2011)

Disaineriga kohtusid Võru Kunstikooli õpilased ja õpetajad, Parksepa Keskkooli kunstihuvilised ja teised Võrumaa kunstiõpetajad.

Eesti Kunstikoolide Liidu algatatud õpilaskonkurss “Noored Disainivad” (NODI) on suunatud kõigile disainihuvilistele noortele vanuses 8-19 eluaastat. Osalema on oodatud nii huvikoolide, põhikoolide, gümnaasiumide kui ka kutsekoolide õpilased. NODI eesmärk on edendada disainiharidust, ärgitada noori maailma paremaks muutma, luues enneolematuid lahendusi.

Tänavuaastase konkursi teemaks on „ISTE… JA VEEL MIDAGI“. Osalejatel tuleb väja nuputada uutmoodi tool/iste ning esitada selle ideelahendus ja kavand. Loodav iste võiks olla mõeldud eelkõige noortele endile, lähtudes noore inimese vajadustest ja maitse-eelistustest. Soovitav oleks leida toolile veel mõni huvitav ja kasulik lisafunktsioon peale istumise – seda tähendabki konkursi nimes „… ja veel midagi“.

Loe lisaks NODI projektist siin