003on avatud 2. maist – 11. juunini Võru Kandles, Linnagalerii I ja II korrusel

Kunstikooli noorte tänavust aastanäitust ühendav teema on kosmos – lõputus, kus paljususele vaatamata on igal üksikosal kordumatu tähendus ja roll. Kas on võimalik avastada midagi täiesti uut või on kogu teadmine “maast ja ilmast” meis juba algusest peale olemas, on küsimus, mille nimel tasub ringi vaadata nii “sise-” kui “välikosmoses”. Näituse eesmärgiks oli püüda mõelda ühes suunas ja nii ongi mõnel tööl ka mitu autorit. Noorte fantaasiarikkus ning hoole ja armastusega tehtud tööd on ajendatud tähistaevast ja võimalikest eludest teistel planeetidel, ka sisekaemusest ja meie argipäevast planeedil Maa.

Hallo, mis teed? – Kunstikoolis olen.
A mis teed seal? – Praegu õpime värvide segamist.
A mis sest õppida, segad ja korras. – Ei ole päris nii, sellepärast õpingi.
A mis pärast teed? – Olen veel natuke kunstikas.
A mis homme pärast tunde teed? – Homme on kunstilugu, kunstikas.
Mis lugu see on? – Tule kuula, tule vaata, siis NÄED …
(“Kunst on seotud vaatamisega. Kui laps õpib teistmoodi vaatama, muutub midagi tema sees ja käitumises.” – kunstiteadlane H.Treier)

Näitusel on eksponeeritud põhiõppe I – V kursuse, huviõppe, tarbekunsti stuudio ja noorte kunstistuudio õpilaste tööd, mis käesoleval õppeaastal valminud. Lisaks saab näitusel näha täiskasvanute kunstiõppe grupis osalenute ja põhiõppe XIII lennu lõputöid.

Tööde valmimisele aitasid kaasa juhendajad-õpetajad: Tiina Suumann, Tanel Tolsting, Angela Orro, Urve Mill, Inna Süving, Delia Tammik ja Liia Leppik.

Näituse avamine toimub teisipäeval, 3. mail, algusega kell 17

Vaata näituse pilte siit.
Vaata näituse avamise pilte siit.