TÄHELEPANU põhiõppe kõikide kursuste, huviõppe, tarbekunsti ja noorte kunstistuudio õpilased!!!

Reedel, 23. septembril kell 15.00 toimub kunstikoolis järjekordne kohtumine “Elamusaasta” külalistega.

Seekord tulevad meile külla Liisi Eelmaa ja Minna Hint.

Elamusaasta kohtumine ei ole pelgalt kunstnike poolt oma töö/tööde/loomingu tutvustus, vaid “ekskursioon” samasse aega ning vanusesse, milles on tänased kuulajad.
Külalised räägivad, kuidas leidsid teeotsad, tänu millele on nende elulugu huvitav ja loominguline. Esinemise leitmotiiv on loomingulisuse tähtsus ja tähendus inimese elus.

Natuke lähemalt “Elamusaasta” külalistest:

Liisi Eelmaa omandas bakalaureusekraadi Eesti Kunstiakadeemias stsenograafia alal (2004) ja magistrikraadi samas interdistsiplinaarse kunsti alal (2005). Ta on täiendanud end ka Helsingi Kunsti- ja Disainiülikoolis (2004). Liisi Eelmaa on loonud stsenograafiat mitmetele filmidele ja lavastustele. Tema loomingut on eksponeeritud ka isikunäitustel Tallinna Linnagaleriis ja Y galeriis (videoinstallatsioonid 2007). Ta on võitnud Eesti teatri aastaauhinna 2009 ja 2012 parima lavakujunduse kategoorias.

Minna Hint tõusis Eesti kunstiväljal esile n-ö kunstnikudokumentaalide kõrghetkel vahetul isiklikul osalusel sündinud kriitiliste olupiltidega. Hint on kaamerale truuks jäänud ning aja jooksul on sellest kujunenud kunstniku mälu pärisosa. Minna Hint kaitses 2003. aastal Eesti Kunstiakadeemias bakalaureuse maalikunsti erialal ning lõpetas 2006 interdistsiplinaarsete kunstide magistrantuuri, samuti on ta olnud vahetusüliõpilasena Hulli kunstiakadeemias Suurbritannias. Minna Hinti kodulehekülg http://minnahint.wixsite.com/hint

Vaata pilte kohtumisest siit.