Näituse avamine Kandles 5. aprillil kell 18.00.

Võru Kunstikooli õpilaste joonistusi ja söemaale saab käia uudistamas Võru Linnagalerii II korrusel 3. – 28. aprillini 2017.

Võru kunstikooli Viies Kursus on põhiõppe lõpukursus. Aastate jooksul on kogunenud märkimisväärselt palju põnevaid joonistusi, mis on saatuse tahtel näitustelt välja jäänud. Nüüd, enne kui õpilased need tööd endaga koju kaasa võtavad, on Võru vaatajaskonnal võimalik saada aimdust, kui vägevate ettevõtmistega on Võru põhikooliealised tegelenud.

Aprilluni tähistab vanakreekalikult öeldes sisu ja vormi tervikut. Unenägu on tema nägija jaoks sama reaalne nagu päris elu. Alles ülesse ärgates hakkab unenägija nähtus kahtlema. Sama võib öelda antud näituse kohta. Silm haarab esimese hooga realistlikku kujutist kui tõde ning alles siis järgneb kahtlemise hetk. Kui näidata kellelegi piisavalt tihti argireaalsuses kahtlevaid pilte ning sinna vahele ka täiesti harilikke argielu vaateid, hakkab vaatleja ka viimastes kahtlema. Nõnda sünnibki unenäolise reaalsusega näitus nii sisus kui vormis.

Näitusel osalevad põhiõppe V kursuse õpilased: Iiris Tisler, Eva Grete Huul, Helen Cornelia Kuklane, Karmel Ader, Kärol Pilberg, Liisa Veddel.

Näitusel kaasesinevad: Therese Sild, Maarja Liisa Mark, Birgit Leetjõe, Annabel Sulg, Elise Marie Olesk, Emma Anete Samuel, Evelina Aništšenko, Getrin Valge.

Näituse kuraator: Tanel Tolsting