Näituse avamine Kandles, Võru Linnagaleriis, esmaspäeval, 21. mail kell 16.00

Kõigil eestlastel on meelel ja keelel Eesti juubeliaasta – 100 on maagiline number. Sellest on saanud inspiratsiooni ka kunstikooli tänavune aastanäitus.

Võru Kunstikooli näituse „Rohkem kui 100!“ näol on tegemist kingitusega Eestile ning kätkeb endas visualiseeritud Eesti lugu. Lugu ajaloost ja minevikust, meie kunstiajaloost, lugu tänapäevast, selle aktuaalsetest probleemidest, vaatamisest iseendasse ning laste ja noorte arusaamu tulevikust, ajast, mil nemad on kord suured. Näitus annab külastajale võimaluse nii äratundmisrõõmuks kui mõtisklusteks nii mineviku kui tuleviku Eesti kontekstis. Vahetu ja värvikas noorte kunst on alati nauditav, sest tööd on tehtud sajaga!

Kunst ja loominguga tegelemine on noorele inimesele üks elu tundmaõppimise viise, nii iseenda kui meid ümbritsevaga – ja selleks on enam kui 100 viisi ja võimalust: vaadelda, mõtiskleda, arutleda, kavandada, harjutada, analüüsida,  korrigeerida, visualiseerida, panustada, parandada, tunnetada, süveneda jne. jne.

Kunstikooli aastanäitusel esineb rohkem kui sada kunstihuvilist  last ja noort ning  linnagalerii kõikides saalides on eksponeeritud suurnäitus üle 300 käesoleval õppeaastal valminud tööga. Näitusel astuvad üles kõik kunstiõpilased.

Kunstikooli põhiõppe lõpetamisel teeb iga õpilane praktilis-uurimusliku töö. Selle hulka kuulub ka oma töö kaitsmine. Kunstikooli XV lennu lõpetajaid on tänavu 9 vaprat noort: Katre Harak, Elise Marie Kõiv, Netty Künnerpä, Aliis Lang, Birgit Leetjõe, Elise Marie Olesk, Kertu Peelo, Emma Anete Samuel ja Sandra Sulg.

Noored kaitsevad oma töid näituse avamisel, 21. mail, kell 16.30 Võru Linnagaleriis.

Näitus jääb avatuks kuni 22. juunini.

Olete oodatud!