Ilon Wiklandi 90. sünnipäeval selgusid Iloni Imedemaal Haapsalus noore kunstniku preemia laureaadid.

14-18-aastastele noortele mõeldud Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkurss toimus tänavu juba kuuendat korda. Konkurssi eesmärgiks on julgustada noori nende loomerännaku alguses. Osalejatel tuli esitada üks töö vabalt valitud teemal ning vähemalt kaks illustratsiooni M. J. Eiseni muinasjutule „Kuningapoeg ja kuningatütar”.

Konkursil osales kokku 31 noort erinevatest Eesti kunstikoolidest. Žürii liikmed tõdesid, et võrreldes eelmise aastaga oli otsust raskem teha, sest tööde tase oli ühtlasem. 

Kõigi osalejate hulgast tuli Ilon Wiklandi noore kunstniku konkursi võitjaks meie oma Võru Kunstikooli põhiõppe V kursuse õpilane Jane Mustrik. Žürii hinnangul eristusid Jane tööd leidliku kujundivaliku ning heatasemelise teostusega. Vabateema puhul kiitis žürii sotsiaalselt tundlikku teemakäsitlust ja kõrget graafilist kultuuri.

Jane võidutöid saab näha siin!

 

 

 

 

 

 

Palju õnne, suurepärase tulemus, Jane! 

Täname õpetajat Tiina Suumann õpilase julgustamise ja eduka juhendamise eest!